Aardappeltjes met groente uit de oven

Gepubliceerd op 11 januari 2021 om 16:41

Op zoek naar een lekker (bij)gerecht voor vanavond? Search no more. Deze kruidige aardappeltjes met gegrilde groente uit de oven zijn al jaren een favoriet van mij en vallen erg in de smaak bij iedereen voor wie ik ze maak. Ook heel fijn voor op de luie zondag: het kost je ongeveer 10 minuten aan voorbereidingstijd en de oven doet de rest van het werk.


Een paar jaar geleden kwam ik erachter hoe lekker groenten worden als je ze in de oven bereidt. Door de kruiden en het roosteren krijgen ze een hele andere smaak dan wanneer je ze bijvoorbeeld kookt. Ideaal dus om eens te proberen als je niet zo gek bent op groente.


Ingrediënten voor 2 personen

  • 2-3 aardappelen per persoon (hangt natuurlijk af van hoe groot ze zijn), in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 1 aubergine, in stukjes gesneden
  • 1 courgette, in stukjes gesneden
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Peper en zout naar smaak

 

Bereiding

 

Meng alle ingrediënten in een grote kom of schaal, voeg de olijfolie en de kruiden toe en hussel alles goed door elkaar. Leg de ingrediënten dan op een ovenschaal (met bakpapier) en laat ze 30-40 minuten op 220 °C graden bakken in de oven. Check af en toe om te kijken of ze goed gaan/niet verbranden. Wanneer de aardappeltjes bruine plekjes krijgen zijn ze klaar. Serveer met je favoriete dip (bijv. hummus of guacamole) en eetsmakelijk!

Vandaag gebruikte ik 2 normale aardappelen, 1 rode paprika, 0.5 aubergine en 0.5 courgette, maar je kunt bijvoorbeeld ook zoete aardappelen of andere groentesoorten gebruiken. Lekkere dip erbij (zoals guacamole, hummus of pittige tomatensaus) en je bent klaar!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.