Najaar havermout met pepernoten, mandarijn en kaneel

Gepubliceerd op 21 december 2019 om 13:08

Dit recept is ontstaan vanuit een gebrek aan bananen (waar ik normaal gesproken mijn havermout mee maak) en een gigantische zak pepernoten die ik kreeg van wat collega’s die zichzelf wilden beschermen tegen het opeten van de hele zak. Het idee voor een ontbijtje met pepernoten ontstond. Sinterklaas is al voorbij, maar dat houdt ons niet tegen #rebel #livingontheedge.

Ingrediënten

  • 6 pepernoten, fijngestampt
  • 40 gram havermout
  • 200 ml ongezoete sojamelk of havermelk
  • Water, eventueel om de gewenste consistentie te krijgen
  • 1 mandarijn, gepeld
  • 1 tl zoetmaker, zoals dadelstroop
  • 1 tl kaneel

Bereiding

 

  1. Stamp de pepernoten fijn en (ik deed dit door er hard op te duwen met een mok, maar gebruik je fantasie).
  2. Doe de verkruimelde pepernoten en de havermout in een pannetje en voeg hier kaneel aan toe. Roer de droge ingrediënten door elkaar.
  3. Voeg de sojamelk toe, breng het geheel aan de kook en laat de havermout enkele minuten koken. Voeg meer water of sojamelk toe tot de gewenste consistentie is bereikt.
  4. Voeg vervolgens de zoetmaker toe.
  5. Giet de havermout in een bakje, pel een mandarijn (bij voorkeur niet zo’n zure droge) en leg deze erop. Eetsmakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.